ערלה

מדוע רק בארה"ק מקפידים על ערלה מחנויות?
מהו ההבדל בין הכשרויות בנוגע לשמירה מאכילת ערלה?

תשובה:

כיוון שבחו"ל ספק ערלה מותר.

קיימת רשימת מגדלים המאושרים ללא חשש ערלה. רשימה זו משותפת לרבנות הראשית לישראל ולכמה וועדי כשרות. יש המסתמכים על רשימה זו וקולטים פירות מכל מגדל הרשום בה. לעומת זאת יש שלא סומכים על רשימה זו אלא בודקים כל פרדס ומטע על ידי משגיחים משלהם.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. קצת תוספת ביאור.
    גם במטע שניטע לפני יותר מ4 שנים עדיין קימות חשושות שונים.
    א.עצים מסוימים לא נקלטים בשנה הראשונה ובשנים שאח"כ מבצעים 'השלמות' של נטיעות חדשות.
    ב.סוגים שונים של עצים מגדלים 'חזירים' כלומר יחורים קטנים מן הצדדים ובמקרים מסוימים יש למנות להם שנות ערלה מחדש.
    ג.במינים אחרים מבצים לעיתים קרובות מאוד 'הברכה' שבמקרים רבים צריכה מנין מחדש.

    כמובן שכשיש השגחה צריך להשגיח על כל זה.