קיבל רשות לנטוע עצים בשטח חבירו

חבר בקש רשות לשתול עצים בשטח שלי הסכמתי אולם לא התכוונתי לתת לו את המים, ואמרתי לו שאני רוצה לשתול מטע זיתים במקום אחר ובינתים הוא יכול להשתמש במים עד שאשתול את המטע שלי לאחר 4 שנים פניתי לחבר שיתן לי את המים הוא טען שאם נתתי לו את הרשות לשתול הכוונה היתה גם למים וזה מתנה . ומתנה בעין יפה נותן מה הדין? האם זאת מתנה ? שהרי לא נתתי לו את השטח ולאחר שהעצים ימותו יעזב את השטח. וכן האם אומרים בעין יפה נותן במקרה שלא ישאר לנותן כלום ובמקרה שלי מים .וכן במקרה כאן המים באים ממקום אחר .לצערי לא כתבתי חוזה והכל היה בעל פה .בברכה ותודה

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי מהם המים שנתת לו, מהיכן הם מגיעים ולמה רק עד שתיטע זיתים. אבל לכאורה אתה צודק בעצם הויכוח על נותן בעין יפה. שנותן בעין יפה אמור רק כלפי השאלה אם הנותן שייר לעצמו חלקים מהמתנה, אבל לא לעניין שהנותן נתן דברים נוספים בנוסף למתנה.

הצטרף לדיון

תגובה 1