עזרה בעבודה על ידי אדם נוסף

שלום אני עובד בדואר כדוור וואני מחלק דואר ולפעמים נעזר בחבר או בן משפחה לחלוקת המכתבים האם אני עושה משהו לא בסדר מבחינת ההלכה התורה והמוסר

יש לציין שאני נמצא איתו בשטח ומדריך אותו וזה פשוט מקל עליי

אשמח לתשובה בהקדם

תודה

דורון

תשובה:

אין כלל בעיה להיעזר בעבודה על ידי אחרים, בין אם אתה עובד ב"קבלנות" דהיינו שמשלמים לך לפי מספר בתים שאתה מחלק, ובין אם אתה "שכיר" שמקבל על עבודתך כל חודש, אם כמובן הספק העבודה וטיבה לא משתנה מחמת עזרת הבחור הנוסף, עזרתו נחשבת כאילו אתה נוסע באופנוע כדי למהר בחלוקת המכתבים ואין בזה בעיה לא מבחינת ההלכה ולא מבחינה מוסרית

במקרה ויש תנאים אחרים בינך לבין הדואר יש לבדוק לפי התנאים, אבל כל עוד לא היה תנאי ביניכם שאסור להיעזר באחרים אין בכך מניעה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לענ"ד לא נראה לומר בפשטות כמו"ש כיון שרשות הדואר בודקת כל אדם שהיא שולחת לתפקיד זה והיא סומכת עליו מבחינות מסוימות הקשורות לודאות שאכן התפקיד יעשה כראוי, למרות שלרוב אין להם דרך לברר אם נעשתה המלאכה בשלימות, ולכן לא יתכן שהעובד יכניס עובד אחר במקומו בלי לקבל את רשותם. ואפשר לקחת דוגמא משרותי משלוחי הדאר היימיש שפעם נסיתי אחד מהם ומאד הצטערתי על כך, וד"ל.
    בכבוד רב אילן אש