פחד מוות

אני פוחדת מאוד ממוות, אני עושה כל מה שאפשר כדי לעשות מצוות להתחזק וכדומה אבל הפחד מהמוות גומר עלי והורס לי את החיים, למה אין ספר איך להתמודד עם הפחד הזה, למה השם מקפיד ומעמיק את הדין גם עם צדיקים? אם ככה מה שאני יעשה לא יעזור לי להינצל מאימת הדין? למה? למה?

תשובה:

שלום לך.

מה שהינך מתארת בדברייך היא תופעה מוכרת מאד, ממשפחת החרדה.

עלייך לדעת שמליוני אנשים בעולם סובלים כיום מתופעות שונות של חרדה, עד כדי כך שישנם מקומות בהם התרופות שלפעמים משתמשים בהם במהלך טיפול בנושא חרדות, נמכרות יותר מאשר תרופות משככי כאבים כאקמול ודומיו.

על עצם הטיפול המומלץ ועוד כבר כתבתי בשאלה אחרת שנשאלה ניתן לעיין http://din.org.il/2011/01/08/%d7%97%d7%a8%d7%93%d7%aa-%d7%a0%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%90%d7%99%d7%9f/ ובס"ד אני יכול לספר שרואים בזה הצלחות גדולות.

מה שברור שהסבל הנפשי כיום הוא גדול אך מיותר, יפה שעה אחת קודם לפנות לקבל עזרה מתאימה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום לרב ותודה על התשובה, אני באמת סובלת מחרדה וזה מרגיע שיש לזה טיפול אבל אני חושבת שאם אקבל תשובה ואם יהיו ספרים בנושא שגם מסבירים מה קורה אחרי המוות וגם איך להתמודד ולמה כל הזמן אומרים שמה שנעשה לא יעזור תמיד יש קדם גיהנום? זה ירגיע אותי
    תודה

  2. הרבה מהאנשים שסובלים מחרדה מחכים שירגיעו אותם, והם חשים שאם רק ירגיעו אותם בנקודה בה עלתה החרדה תבוא אליהם ועליהם הישועה והמרגוע.
    אך לצערנו לא כך הם פני הדברים.
    אלא בדיוק הפוך, ככל שירגיעו בנקודה מסויימת החרדה תצוץ לה במקום אחר, החרדה מטבעה לובשת צורה ומחליפה צורה לפי הנושא.
    ואם כעת הנושא שמטריד אותך זה הגהינום אם נצליח להרגיע אותך נקודתית זה יפרוץ מכיוון אחר.
    לכן לא הייתי ממליץ לך כלל לנסות ולהרגע – אלא לקום ולטפל בכל תופעת החרדה.
    בהצלחה רבה.
    הרב יהודה ליב אוירבך
    אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
    מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
    טל. 02.6587003
    נייד. 052.7643333
    פקס. 02.6587006

  3. לכבוד הרב אוירבך, ראשית תודה רבה ענקית.
    בעניני דיומא, קשה לי עם נושא אימת הדין של ימים נוראים, בשנים עברו הייתי בימים אלו בחרדה גדולה, ואפילו היה לי בלילי ר"ה ויוהכ"פ לפני שנתיים התקף פאניקה, משנה לשנה זה יורד, כי אני מבין שזה לא רצון השם, השאלה היא מה לעשות תכל'ס עם הפחד של הדין? בפרט שבדרשות מדברים על זה הרבה.

  4. במצבך כדאי לעסוק רק במלכות ה' ולא בדין, וכך זה ירגיע יותר. צריך לזכור תמיד שבורא עולם אוהב אותנו ומחפש את טובתנו וגם הדין הוא לטובתנו.