עבודה בתחום העשוי להוביל לפריצות

אני עובדת בחברה לקידום אתרים. האם ישנה בעיה הלכתית או רוחנית אחרת, לקדם אתר ספנות בתחום הפלגות נופש, ראיתי באתר שבמקומות הללו ישנה פריצות ועוד…
תזכו למצוות.

תשובה:

השאלה היא מדין 'מסייע לדבר עבירה', במה שאת מסייעת לאתר להצליח, ואילו היה באתר 'דבר עבירה', אזי יש לדון בכך משום 'מסייע לדבר עבירה'. אלא שגם באתר אין 'דבר עבירה' ישיר (לפי מה שהבנתי מהשאלה), ורק שדרך האתר, מי שרוצה יוכל להגיע למקום שיש בו פריצות (ועוד). עניין זה מידי רחוק מהחוליה שלך, של קידום האתר, בשביל להיחשב מסייע לדבר עבירה, ולכן אין סיבה הלכתית להימנע מהעבודה.

מקורות: בעיקר דין מסייע נחלקו הראשונים אם האיסור שייך רק בשעת מעשה העבירה, או אפילו קודם לכן. אבל כל זה בנוגע לעובר עבירה בעצמו, אבל לאסור לסייע למי שבעצמו אינו אלא מסייע, לא מצאנו, ובזה לכאורה כו"ע יודו שאין איסור בדבר.