כדורי ויטאמינים עם חלב

שלום כבוד הרב,
הרופא הורה לי לצרוך ויטמינים מסוימים, אתמול רכשתי בבית מרקחת, כדורים שהרוקח המליץ, אולם כשהגעתי הביתה ראיתי שליד ההכשר כתוב 'כשר חלבי', יצוין שישנם שם שני הכשרים אחד של הרבנות הראשית לישראל ועוד הכשר מחו"ל משהו כמוOU,
שאלתי, האם אני אמור לחשוש שזח חלב נכרי, אף שלא מצאתי ברכיבים חלב, או שכל זמן שלא מצוין חלב נכרי זה בסדר.
ישר כח

תשובה:

אם הכדורים אינם ראוים לאכילה אלא לבליעה, אין חשש כלל.

אם הכדורים ראוים לאכילה, מן הראוי לבדוק אצל נותני ההכשר [בדרך כלל כל עוד שלא צוין שהחלב הינו חלב ישראל הכוונה שהחלב הינו חלב עכו"ם, ודעת המכשירים לסמוך על הפוסקים המקילים בזה], במקרה והדבר נצרך עקב חולי [אפילו שאין בו סכנה] אינך חייב להחמיר.

למותר לציין שכיון שהכדור הינו חלבי [ויש בזה יותר מא' חלקי שישים בכדור, שאם לא כן לא היו כותבים שהינו חלבי], אין לבולעו בארוחה בשרית או לאחריה.

מקורות:

במקרה ואינם ראוים לאכילה, זה נחשב שלא כדרך אכילה בדבר שיש בו תערובת של ספק איסור דרבנן.

במקרה וזה ראוי לאכילה, אם הנך חולה אפילו שאין בו סכנה לא החמירו חז"ל בזה כמבואר בשו"ע סי' קנה, אולם אם זה רק מיחוש והינך מהמקפידים שלא לסמוך על הפוסקים המקילים בזמן הזה על חלב עכו"ם וכדעת רוב הפוסקים, מן הראוי לחוש ולא לקחת כדורים אלו, עיין עוד כאן בהרחבה בנושא זה.

לגבי המתנה בין בשר לכדור ויטמינים עי' ספר בשר בחלב הרחקות והזהרות פרק א סעיף יא.