קיים מצוה שלוש פעמים – זה נחשב נדר?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני כבר כחודש וקצת מתפלל שחרית, מנחה וערבית מדי יום. לפי הבנתי, ממה שקראתי, אם אדם עושה מצווה כלשהי יותר משלוש פעמים ברצף הדבר נחשב לו לנדר, האם זה נכון? שואל אם במיקרה יום כלשהו לא אצליח להתפלל שלוש תפילות ולא אוכל להתפלל תפילת תשלומין.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהתפילה היא חובה ולא איזו קבלה טובה שאדם מקבל על עצמו, לא שייך כאן ענין של נדר, נדר הוא כאשר אדם מקבל על עצמו לעשות דבר שאינו מחוייב בו.

שיתקבלו התפילות לטובה ולברכה!

חודש טוב.