מכתב לגוי ביום שישי – שאולי יענה לתוך השבת

שאלה:

שלום וברכה. רציתי לשאול, האם מותר לי עכשיו, או נגיד לפני שעה או בעוד שעה, לכתוב מכתב לגוי בחו"ל, שאולי יענה לתוך השבת (ואולי לא, אולי יענה עוד קודם) כאן אצלנו, האם מותר לי לכתוב וגם לקרוא במוצ"ש כאן אצלנו, או שצריך היום לחכות ולשלוח רק ביום ראשון? תודה ויום טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אם מבחינת המכתב והדרישה שלך לא מתחייב שהוא יענה בשבת, והוא עושה זאת לנוחותו האישית, והוא יודע שמבחינתך גם תשובה לאחר השבת זה בסדר, אין כל בעיה, כיון שהוא לא עושה בשבילך אלא לתועלת עצמו, כמבואר בכמה אופנים בסי' רמד, ומותר גם לקרוא במוצאי שבת. אבל אם הוא חושב שהוא חייב לענות מידית בשבת, זה כבר בעיה.

בהצלחה רבה ושבוע טוב.