שימוש בכיור אחד במטבח לחלבי ובשרי

שאלה:

שלום. אני גרה בדירה שכורה בה יש כיור אחד. אני כמובן שומרת כשרות הכל הבעיה היא שאני לא יודעת אם הכלים שלי כשרים או לא. הכוונה: שאני נניח עושה כלים לא שמתי לב אבל בהתחלה שמתי גם כלים חלביים וגם בשריים בכיור אחד. וכן שעשיתי כלים הפרדתי אך איכשהו תמיד נוזל קצת מהכלים הבשריים כשאני שופטת את החלבי או ההפך. אני לא יודעת בדיוק אם לתוך הסירים עצמם או על מזלגות ובקיצור אני לא שלמה עם הכשרות של הכלים . מה ניתן לעשות במצב כזה ? פשוט לא לגעת בכלום יותר ולהכשיר מיידית הכול ? אם כן כיצד להכשיר? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם את לא רוחצת כלים במים רותחים שהיד סולדת בהם, אין צורך לחשוש שמא כלים נאסרו, כיון שגם אם היו יחד בכיור חלבי ובשרי כל עוד המגע לא היה חם אין איסור [כמובן אם שפכת שם סיר מרק רותח על כלי חלבי זה נאסר, אבל בהנחה שלא היה שם משהו חם זה בסדר. כמו כן, גם אם יש אזיה ספק בהקשר לזה, עכשיו שכבר אינם בני יומם, כבר עבר יותר מ24 שעות אין חשש. אבל להבא ודאי יש להפריד בין הכלים, שיהיה שם או חלבי או בשרי ולנקות כיור בין חלבי לבשרי ולרחוץ רק במים קרים ולא לשפוך שם מאכלים חמים.

בהצלחה.