בא להורים מאוחר אחרי ההדלקה – האם חייב להדליק בברכה?

שאלה:

שלום לכבוד הרב וחנוכה שמח. משפחה שיוצאת זמן רב לפני פלג המנחה להורים שגרים מאוד רחוק. עד שיגיעו אליהם זה יהיה מאוחר וכבר ההורים הדליקו נרות חנוכה. מה עליהם לעשות? פשוט שהם צריכים להדליק שלא נפטרו בהדלקת ההורים כיוון שהם לא נוכחים בעת ההדלקה. אבל האם רשאים לברך? נ"ל שאם מתכוונים לא לצאת בהדלקת ההורים יהיו רשאים לברך על ההדלקה. מהי דעת הרבנים שליט'א? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שהכוונה היא שהם באים להורים ללינת הלילה, ולא רק לאורחה, אחרת בלאו הכי אינם יוצאים ידי חובה בהדלקתם. לכאורה הדין פשוט כדבריך, שיכוונו שלא לצאת ידי חובה בהדלקת ההורים, כך ודאי יצאנו מכל ספק, וכשיבואו לשם ידליקו בברכה, שכן רק בעשה שבאים הם נעשים כאחד מבני הבית.