אדם נשבע שהשני לא יעשה מעשה

שאלה:

הרב אם אמא שלי כול פעם שהיא מתעצבנת נשבעת על דברים מוזרים נגיד נשבעת שאני לא יגע בארון או משו האם אני צריך לא לגעת כול פעם?

תשובה:

שלום וברכה

אמא שלך לא יכולה להשבע עליך דברים, היא יכולה לאסור עליך את הארוך בנמדר במידה והוא שלה, נניח אם תגיד אני מדירה אותך הנאה מהארון, אבל לומר אני נשבעת שאתה לא תיגע בארון, זה שום דבר, שבועה אדם יכול לעשות רק ביחס לעצמו ולא ביחס לאחרים. אל תגלה לה את הסוד הזה… כמו כן חשוב להסביר לה שהחטא של נדרים הוא חמור מאוד מאוד ויש על זה גם עונש, וחבל מאוד שבגלל קצת כעס היא נכנסת לזה…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

13 תגובות

  1. טוב תודה הרב וגם זה שהיא נשבעת שלא יכנס לה דברים מסוימים לבית זה נגיד רציתי להביא חפץ מסוים היא נשבעה שזה לא יכנס לה לבית האם זה תופס זה קשור לפרנסה שלי

  2. זה תופס אבל האיסור עליה לא עליך, ותעמיד אותה על חומרת הענין. במקביל, חובה לשמוע בקולה של אמה, ואם היא לא רוצה חלקי אופנועים בבית [גם אני לא הייתי מרשה לבן שלי להכניס זאת הביתה] זו זכותה.

  3. והיא כרגע מסכימה לי להכניס את החפץ לבית ניראלי אבל ביגלל שהיא נשבעה אני לא רוצה שהיא לא תעבור על השבועה שלה אז אני רוצה לדעת אם זה שבועה שתופסת

  4. ם נשבעה שלא יכנס לביתה אין להכניס לביתה כי בכך היא תעבור על השבועה, ישלבקש ממנה ללכת לרב לעשות התרת נדרים.