קנס בלי נדר לצדקה כדי לקיים דבר מה

שאלה:

שלום שאלתי האם יש בעיה הלכתית לומר על כל מיני אתגרים שאני רוצה לעמוד בהם ואני לא מצליחה בשום אופן – בקשר לדיאטה לומר שאם אני אוכלת ככה וככה למשל ואם אני לא עומדת בזה אני חייבת בלנ"ד לתת סכום כסף לצדקה , ואז זה הפתרון היחיד שיחייב אותי לעמוד באתגר וזה יכול מאוד לעזור לי מאוד מאוד מאוד!!!! , אך שמעתי ממשהי שחושבת שאולי זה בעיה ככה כל הזמן להתגבר בשביל לא לתת צדקה אשמח לקבל תשובה תודה רבה!!

תשובה:

אין כל בעיה, העיקר להקפיד לומר בלי נדר, כדי שלא להסתבך חלילה בחיובי נדרים.

בהצלחה רבה