האם אדם יכול לנדור נדר המחייב אדם אחר

שאלה:

שלום כבוד הרב סבתי נדרה נדר הקשור אליי ולא קיימתי אותו לצערי ביררתי קודם לכן עם תלמידי חכמים האם הדבר נחשב כנדר וקיבלתי תשובה שלילית כלומר , אין זאת נחשב לנדר. האם עליי להתיר את הנדר בכל זאת למרות שעברו מספר ימים ואם כן כיצד עליי לעשות זאת ? תודה רבה.

תשובה:

סבתך אינה יכולה לחייב אותך על ידי נדר לעשות משהו, רק אם מתרצה לבקשתה ונודרת בעצמך יש לזה תוקף, אבל מה שהיא אמרה אני נודרת שתעשי דבר פלוני אין בזה ממש. תפרטי יותר את הניסוח המדוייק ונראה שלא שגינו כאן בהגדרה [היא למשל כן יכולה לאסור חפץ שלה עלייך בנדר].

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי כבוד הרב
    היא נדרה שעליי ללכת איתה לירושלים ביום מסוים לאחר שאצא מבית החולים לאחר אשפוז .
    לצערי לא יכלתי באותו יום ועברו מספר ימים …
    מה עושים במצב זה? תודה