נטילת ידיים – ocd

שאלה:

שלום רב, משום שאני מתחזקת לאט לאט, התחלתי ליטול ידיים אחרי שירותים – שלוש לסירוגין. הבעיה היא שלפעמים אני נוטלת ״על אוטומט״ ואז אני מפחדת שנטלתי פעמיים במקום שלוש. האם עליי ליטול שוב על מנת להיות בטוחה שאני נוטלת כמו שצריך? או ״מה שיצא יצא״? תודה מראש!

תשובה:

ראשית, אין כל חיוב ליטול שלוש אחרי שירותים, זו רק חומרא שאינה מחוייבת ומי שרוצה עושה מי שלא לא. הנטילה שלוש פעמים מחוייבת רק בבוקר אחרי השינה [ראה מגן אברהם תחילת סי' ז].

שנית, אינני מכיר אותך, אבל על ידי השאלות שכבר שאלת בעבר אני מזהה אצלך באופן ברור סוג של חרדה כפייתית [תופעת ocd] שנפוצה מאוד באוכלוסיה, אבל  היא ניתנת לטיפול, וחבל להמנע מלטפל, משום שזה גורם סבל נפשי רב כפי שאת ודאי מרגישה. לכן אני מאוד ממליץ לטפל בזה אצל אנשי מקצוע, ותפילותינו וברכותינו שיהיו לך ולכולנו חיים טובים שמחים ומאושרים, ללא לחץ חשש חרדות ודאגות.

בהצלחה רבה ושבוע טוב.