למה ילד מבקש לראות שהוריו אוהבים?

שאלה:

ביתי הקטנה בת 4 אומרת לי שהיא רוצה לראות איך אני נותן לאשתי חיבוק ושאני יתן לה נשיקה .. האם מותר לי לעשות זאת בפני הילדה במידה וזה יתן לילדה שמחה לראות את הוריה שמחים ואוהבים ..??

תשובה:

בודאי שלא. אבל כדאי לחשוב למה הילדה זקוקה לכך, מה גורם לה לחשוב שאולי ההורים לא אוהבים חלילה? בדרך כלל ילדים בטוחים שההורים זה משהו נצחי גוף אחד ממש, ושהם לגמרי צדיקים ומושלמים וכו', אם ילדה כל כך קטנה מבקשת דבר כזה, כדאי לבדוק אינני יודע רק נקודה לעיון, אולי היא שומעת בבית ויכוחים וכעסים חלילה 8כדומה וזה גורם לה לחרדה. אם זה כך, אגב, שום חיבוק לא יעזור… היא צריכה בית שמח ובטוח.

שבת שלום וחיים טובים ומאושרים!