חיבור סכך עם אזיקון

שאלה:

ש לי סוכה בצד מערב שיש בה רוח די חזקה האם אני יכול להניח לייסטים על הסכך ולחבר את הלייסטים עם אזיקונים זאת אומרת האם כעת הלייסטים שתפוסים באזיקון נחשבים שמעמידים את הסכך בדבר המקבל טומאה או בעיה אחרת

תשובה:

שמעתי שהגר"ע יוסף הקל בענין זה שהאזיקון נחשב מעמיד דמעמיד [כיון שהלייסט העליון הוא המעמיד הראשון], אבל ההנחייה המקובלת שהלייסט הזה כבר נחשב גם הוא חלק מהסכך והאזיקון הוא מעמיד בדבר המקבל טומאה, לכן מה שנהגו לעשות הוא משהו אחר, לקשור את הסכך בסיבי גאווה הם נמכרים בכל מקום בו מוכרים סכך קיינעס, ובדרך כלל עולה 10 ש"ח חבילה. אחרי שקשרת באופן שזה כבר עומד ברוח מצוייה של אותו מקום, אם עדיין יש לך לחץ, אפשר לחזק עם אזיקון.