התרת נדרים

שאלה:

היי לפני כמה זמן נשבעתי שאני לא אעשה לא אצייר יותר ונשבעתי מתוך כעס ועצבים שלא הצליח לי לעשות משהו מסוים ואני ממש מתחרטת על השבועה הזאת ואני בדרך כלל באמת לא נשבעת ורציתי לדעת כמה דברים 1.האם שבועה בלב עדייין נחשבת 2.מתי ואיפה אני יכולה להתיר שבועה 3.האם נגיד אתם יכולים להתיר לי את השבועה מרחוק בלי שאני אהיה שם?

תשובה:

שבועה כזו בלב אינה כלום, רק נדרי צדקה בלב יש להם תוקף, ויש שהחמירו גם בנדרי תענית, אבל שאר נדרי איסור אין להם תוקף אלא ב"ביטוי שפתים" אמירה בפה. אבל אם אמרת בפה חייבים התרת נדרים, ולא ניתן לעשות מרחוק, ואנחנו כלל לא עוסקים בכך.

להבא לעולם לא להשתמש בכזה סגנון! נדרים זה לא משחק.