זוגיות לא נכונה

שאלה:

אני נשואה כ-27 שנים. כמעט כ-10 שנים אין בינינו יחסי אישות. גרים באותו בית אבל ישנים בחדרים נפרדים. מנהלים אורח חיים תקין לכאורה. אני עושה הכל, מבשלת מנקה קונה ארוחות שבת קידוש. הוא לא נותן כסף בצורה סדירה כי הוא עצמאי. אם הוא לא נותן אני לא אומרת כלום. רוב הקניות זה מהמשכורת שלי. אנחנו לא יוצאים לבילויים משותפים וכל אחד חי לעצמו. ניסיתי כמה פעמים לדבר על כך. ניסיתי לשנות אך לא משתפר. לפעמים אני חושבת על גירושים אך חוששת מצד שני חושבת שמגיע לי לחיות בכבוד כראוי לאישה. מה הרב מציע לי

תשובה:

ודאי המצב הזה אינו תקין כלל וכלל! לדעתי לפי מה שאת מתארת יש סיכוי טוב לשלום בית ולהשקעה בענין זה, אין סיבה עדיין לחשוב על גירושין, תדרשי מבעלך לבוא איתך לייעוץ, לא יתכן שבעצם הוא יקבל ממך הכל, כל עבודות הבית ואפילו כסף, ולא יתן משלו שום אחריות ושום נתינה, תגשו לייעוץ נישואין רבני מקצועי ותראו אם יש לכם מצב לשיפור.

בשורות טובות ובהצלחה.