זוגות מעורבים [דתי חילוני] מה עושים שהאישה מסרבת לטבול?

שאלה:

אנחנו נשואים מעל 10 שנים ,אני בא מבית מסורתי אישתי מבית חילוני. למרות הפערים התחתנו וגישרנו על המון דברים בהצלחה . עד לפני 3 שנים היא הייתה הולכת בקביעות למקווה.מהיום שהיא הפסיקה הבית שלנו עובר טלטלות רבות וכלום לא מצליח. ביקשתי ממנה שתחזור לטבול אך היא מסרבת ולא מוכנה כלל וכלל. מה עליי לעשות ,אינני מעוניין לפרק את הבית אך היא לא מוכנה לשום פיתרון אף לא ליייעוץ זוגי

תשובה:

קראתי בכאב את שאלתך, זו אכן שאלה קשה מאוד, ברור שאין כל היתר לקיים יחסים עם אשה שמסרבת לשמור על טהרה, או שאינה רואה בכך ענין וממילא גם אינה נאמנת לומר שהיא עושה את הדברים כפי שצריך.. ולחיות עם אשה ללא קיום יחסים ובמצב שכזה זה הרי לא פתרון ולא שייך בכלל, הבעיה בהחלט כבדת משקל ואינני יכול להשיב. שאלה כזו יש להפנות לרב שאתה מצוי איתו בקשר קרוב והוא מכיר אותך ויכול לסייע לך  מקרוב ולא בתשובות אינסטנט באינטרנט..

בשורות טובות מאוד, מתפלל להצלחתך ולחוסנך! חלילה על תוותר על שום דבר מיסודות היהדות! טהרת המשפחה שבת כשרות וכו' הם דברים שיהודים מסרו נפשם על קיומם בכל הדורות!

בהצלחה רבה מאוד ושבת שלום.