לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שלום בית – מה בין כבוד הדדי לשתלטנות

שאלה:

נכון אשה צריכה להפוך את בעלה למלך עליה ואז היא תהיה מלכה ולעשות כל מה שהוא רוצה. אני מכירה אשה כזאת בעלה מתעצבן עליה ומבקש שהכל יהיה 100% ואם זה 99% הוא משתגע

תשובה:

הנושא הזה מאוד מורכב, יש הבדל בין אשה שממליכה את בעלה שזה הדבר הכי יפה בעולם, לבין איש שמשתלט על אשתו ונוהג בבית באגרסיביות שתלטנית ובגסות, אין כל קשר בין הדברים, ומה שאשה לבעל כזה מנסה לעשות הכל כדי לרצות אותו, לפעמים זו דוקא שגיאה כיון שבכך לעולם לא ישתנה, בני זוג כאלו צריכים הדרכה והאשה צריכה להיות במקרה כזה יותר אסרטיבית ולא איסקופא הנדרסת, זה שונה לגמרי מהמציאות היפה והטובה שהזכרת שם האשה היא זו הממליכה את בעלה והיא זו הנותנת את האוירה הזו מעצמה! ובכלל, הנושא הזה אינו טכני הכנת החביתות והנקיון, אלא היחס בין שני האנשים, הכבוד ההדדי וכו'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה מקרוב הרב אך אם אפשר לדייק יותר מה כוונתו "ומה שאשה לבעל כזה מנסה לעשות הכל כדי לרצות אותו, לפעמים זו דוקא שגיאה כיון שבכך לעולם לא ישתנה" האם זה תפקידה של האשה לשנות את בעלה? כמו"כ כיצד ניתן להסביר את "אשה כשרה עושה רצון בעלה"?

  2. הנושא של אשה העושה את רצון בעלה אמור באופן שהבעל נורמטיבי ויש לו השקפת עולם, דרך בחיים, והדרך בעם היהודי שהבית מושתת על מנהגי הבעל ואורחותיו, אבל כאשר מדובר באדם בעל מידות רעות שמשתלט על בני המשפחה ונוהג ברודנות אסור להכנע לזה, הסבל הוא קשה מאוד, ויש להעמידו על מקומו בצורה הנכונה כמובן, ואין לזה כל קשר עם הדבר שהזכרת. התעללות אינה לרוח היהדות אף פעם…