קושי נפשי לטבול במקווה

שאלה:

שלום .אני נשוי 4 חודשים היה קשה לאשתי לחשוף את גופה בפני ולהגיע למצב של איחוד ברוך השם עכשיו הגענו לזה וזה צריך עוד עבודה ואני מוכן לחכות אבל עכשיו יש בעיה אחרת קשה יותר הטבילה במקווה אשתי טבלה בחתונה ואחרי ועכשיו היה צריך להיות עוד הפעם שזה פעם שלישית היא לא טבלה כי זה מאוד קשה לה היא לא ידעה שזה יעשה לה קושי נפשי כי אמרתי לפני החתונה שבלי שמירת נידה ומקווה אין טעם להמשיך והיא הסכימה ועכשיו אנחנו רבים אני אמרתי גם גירושים זה קשה לי ואני לא רוצה את זה וגם היא היא מוכנה לנסות פעם כן פעם לא,בשביל שוב להתרגל ולהיפתח לזה ואני לא יודע מה לעשות לתת לזה את הזמן הוא לא אשתי לא בדת כמוני זה עוד חדש לה.בבקשה מה לעשות זה לפני גירושים כמה שיותר מהר אפילו היום

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את הבעיה שנקלעתם אליה. אני מזהה כאן מצוקה נפשית אצל אשתך שמזקיקה טיפול מקצועי! אין סיבה למהר חלילה לגירושין, יש כאן בעיה נפשית שצריך לטפל בה. באופן טבעי אשה מעונינת בקיום יחסים, אם לקח לה כמה חודשים להגיע לזה, היא סובלת ממחסום נפשית שצריך לפרק, וביחד עם זה גם הנושא של המקווה. תדבר איתה על הענין ותפנו יחד לטיפול מקצועי נפשי, אצל מטפלת דתיה שמבינה גם את נושא המקווה, בינתיים חלילה חלילה לא לקיים יחסים באופן שהיא אינה טהורה, ושי לשמור את כל ההרחקות, תן לה את הזמן שלה בתנאי שהיא מטפלת בעצמה.

בשורות טובות.