בקבוק שתייה לשימוש בארוחה בשרית וחלבית

שאלה:

האם מותר להשתמש בבקבוק שתיה בארוחה חלבית ובשרית? אדם שידיו מלכולכים ממאכל נוגע בבקבוק מים ומלכלך אותו ולאחר מכן בארוחה הבאה הוא אוכל מאכל הפוך ושוב מוזג לעצמו בידים מלוכלכות מאותו בקבוק – האם יש בכך חשש כלשהוא?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי לא אמור להיות בעיה, אנשים בדרך כלל לא נוגעים בבקבוק בידים מלוכלכות, והבקבוק בדרך כלל נקי מבחוץ, אבל מי שיודע בעצמו שאינו מקפיד על נקיון הידים והוא נוגע באוכל בידים ולא אוכל בסכו"ם, אכן יזהר בזה.