שותפות במסחר אלקטרוני עם שותף שאינו שומר שבת

שאלה:

שלום רב אני מפעיל חנויות אינטרנטיות המוכרות בעיקר לתושבי ארצות הברית (אין מכירה לישראלים). יש לי שותף שאינו שומר שבת ואנו מתחלקים ברווחים חצי חצי. בנוסף שותף סיני המרוויח 10 אחוז מהרווחים. סיכמתי עם השותף הישראלי שלא נעבוד בשבת כלל. עם זאת, עדיין אני מבחין כי הוא מבצע פעולות מסוימות בשבת למרות הסיכום. מה הדין בעניין זה? אודה לתשובתכם. ניסן

תשובה:

שלום וברכה

יש להעמידו על חומרת הענין, אבל בדיעבד אין איסור ליהנות מהכסף, שהרי מן הסתם לא ניתן לומר שיש לך איזו הנאה ישירה וכסף ישיר מאותן פעולות אקראיות שהוא עושה בשבת.

בשורות טובות.