התרת נדרים – לפרט את הנדר

שאלה:

לפני מספר שנים התפללתי באזשהו בית כנסת וקניתי עלייה לתורה בעונתי הרבים לא עמדתי בזה ולא שילמתי את חובי יש לצין שאני לא זוכר מהו הסכום והכן ממוקם הבית כנסת כיום פניתי לשלושה תלמידי חכמים ובקשתי מהם התרת נדרים יש לצין שלא פירטתי בשעת ההתרה את הנדר שעשיתי ברצוני לדעת עם הנדר הופר ועם לא מה עלי לעשות

תשובה:

בשו"ע בסי' רכח סעי' יד נאמר שהמתיר צריך לפרט את הנדר לפני המתירים, ובאמת לא הבנתי אם הם תלמידי חכמים כיצד עשו לך התרה בלי לדעת את הנדר, מה הפתח שמצאו כדי להתירו?!