שום שנחתך בסכין בשרי – שש שעות

שאלה:

אכלתי תפוח אדמה עם שום שספק אם השום נחתך עם סכין בשרית. וכמובן לא בושל ביחד עם עוף אבל אולי באותו תנור. (זה פשוט אוכל מבושל של חברה שמכינה גם בשרי. והתפוחי אדמה היו בתוך קופסה סגורה בוואקום עם חתיכות קטנות של שום.) האם אני בשרי או שזה רק חזקת בשרי? האם אוכל לאכול חלבי בפחות משש שעות שאני מחכה בדרך כלל? תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן כזה אין עליך חיוב להמתין 6 שעות, למרות שניתן להניח שהשתמשו בסכין בשרית.

מקורות:

ראה הגה’ רבי עקיבא איגר לשו”ע יו”ד סי’ פט, ובדרכי תשובה שם ס”ק מב, ובקיצור שו”ע פויפר עמ’ פד בשם הגרי”ש אלישיב. אולם, בפרי מגדים או”ח סי’ תצד א”א ס”ק ו מביא שיש שהחמירו בדבר חריף הנעשה חלבי שלא לאוכלו עד לאחר 6 שעות מהבשר. המחמיר כדעה זו תבוא עליו הברכה אף שהעיקר להלכה שאין צורך בהמתנה כלל.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בעניין מה שכתבתם בשם הפמ"ג לענ"ד יש לחלק שהפמ"ג החמיר רק במי שאכל בשר ממש שאז יש את טעמי ההמתנה (בשר שבין השיניים ומושך טעם), אבל כאשר אכל מאכל חריף שנחתך בסכין בשרי שאין את טעמי ההמתנה גם לפמ"ג מותר.