מכת חרקים ברכוש המשותף שחדר לשטח הפרטי

שאלה:

שלום רב. רציתי לשאול לגבי הדברה בבורות ביוב של הבנין: אנו גרים בקומת קרקע של בנין ישן מאד אשר מידי שנה+ הדברה פגה ושוב הבורות מתמלאים בזבובים וחרקים למיניהם. השכנים לא כ"כ מעוניינים בהדברה קבועה כל תקופה, אלא כאשר מתגלית בעיה, אז לטפל בה.(פעם אחרונה עשינו לפני שנתיים +) בימים האחרונים עולים לנו לבית כל מיני מהנ"ל. אנשי המקצוע אומרים שע"מ שהבעיה תפתר, יש צורך גם להדביר בחורים בתוך ביתנו כמו כיורים וכו' כי הקו הפרטי כבר נהיה נגוע בחרקים מהבורות של כלל הבנין. השאלה היא האם אנו צריכים לשלם את העלות של ההדברה בחורי ביוב בבית או לאו כי הם נעשו נגועים מהבורות הראשיים. גם יתכן שלו היו עושים הדברה קבועה שנתית, כמו שיש בכל מיני בנינים אחרים, דבר זה היה נמנע. נשמח לתשובתכם תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

וועד הבית צריך לטפל ברכוש המשותף בלבד, ולכן חרקים שהגיעו לשטח פרטי אין חובת הדברה על וועד הבית. אלא שאם הייתה רשלנות מצד וועד הבית שלא הדבירו כאשר היה צריך להדביר, או שהתרו בהם להדביר ולא הדבירו, חייבים וועד הבית להדביר גם את המפגע שהגיע לתוך השטח הפרטי.

בהצלחה.

מקורות:

כך הורה הגאון הרב אברהם דרבדריקר שליט"א מח"ס וועד הבית בהלכה.