הפרדה בין שני כיורים במטבח ע"י מחיצה

שאלה:

מעצבים מטבח חדש. שני כיורים נפרדים אבל צמודים ולא נוגעים אחד בשני. האם חובה לשים הפרדה של שיש כלומר מחיצה בין הכיורים… אנו נוהגים להדר ולהחמיר בדר"כ [לא רבנות וכדו'] אבל כעת האישה אומרת שהפרדה כזו תהרוס את העיצוב של השיש והמטבח שהושקע בו ממון רב גודל הכיורים כל אחד 60*60

תשובה:

שלום וברכה

אין בזה חובה הלכתית כיון שהם שני כיורים שונים, אבל מומלץ מאוד פרקטית, נניח שופכים מרק חם לכיור, מצוי שמתיז כמה טיפות ליד… המחיצה מאוד מועילה, מומלץ אבל אין חובה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשמח לעזרתכם חברים!

    למישהו יש אולי רעיון?

    יש ברשותי 2 כיורים כמעט צמודים,
    שיש משטח שיש של כ 2/3 ס"מ ביניהם
    מה אפשר להניח או להצמיד בין 2 כיורים , (משהו כגון מחזיק לסקוטש וכדומה)?

    המטרה היא שלא ינתזו נוזלים מכיור אחד לשני