האם צריך לצחצח שיניים אחרי אכילת בשר?

שאלה:

באופן שאחרי שאכלתי בשר קשה לי מאוד לוודא שאין בשר בין בשיניים גם לאחר צחצוח האם לשטוף את הפה עם חומץ באופן שטעם שיירי הבשר נפגם זה עצה נכונה או שלא מספיק. תודה רבה וחודש טוב

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לחשוש עד כדי כך, בשביל זה חייבו המתנה 6 שעות, שאז זה כבר יוצא לבד וגם אם נשאר זה מאוס ומאבד גדר של אוכל [זה אחד הטעמים בבית יוסף בתחילת סי' פט, מלבד הטעם של שומניות המאכל הנשארת בחיך]. כך שלא צריך גם לצחצח שיניים, אוכלים רגיל ושמחים, וממתינים 6 שעות עד לאכילת החלב.

בתיאבון.