כבוש כמבושל – שריית כלים בכיור

שאלה:

שאלה על דין כבוש לעיתים אני ממלאת את הכלים בכיור במים במטרה לרכך את הלכלוך הנמצא בתוכם (בלי סבון). בבית יש לנו גם כלים פרווה. אם כלי פרווה שהה מעת לעת בתוך כלי בשרי ובהזדמנות אחרת שהה מעת לעת בכלי חלבי. האם זו בעיה?

תשובה:

שלום וברכה

אם היו שם שיירי בשר בחלב והוא היה שרוי 24 שעות ברצף, זה בהחלט בעיה ויש צורך בהכשרה. ראה ט”ז תחילת סי’ קה. על אופן ההכשרה במקרה כזה ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היו שיירי בשר או שיירי חלב
    אבל לא שיריים גם של בשר וגם של חלב באותו כלי

    למשל – ביום ראשון סכין פרווה שהה מעת לעת בסיר בשרי עם שיריים וביום חמישי שהה שוב מעת לעת בכלי חלבי עם שיריים

    מה דין הכלים