שתייה ממי הים שיש בו שרצים

שאלה:

רבי שלום, רציתי לשאול למה מותר לשחות באוקיינוס אם הוא מלא שרצים.

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי את השאלה. מדוע שיהיה אסור לשחות ביחד עם השרצים?

אולי כוונתך לשאול, אם אין חשש שאדם ישתה מהמים הללו שיש שם שרצים, והרי הדין הוא כבוש כמבושל. אבל זה ודאי לא שייך רק באופן שהם יכולים לתת טעם במים. בים אין מצב כזה כלל וכלל. אפילו על חמץ בפסח שדינו שאוסר אפילו במשהו, דנו הפוסקים על חמץ הנמצא בנהרות (ראה ספר יהושע סי' ה' שדן על חמץ שהגויים משליכים בדנובה במהלך הפסח) ושם הוא כותב שמאחר שאין סיכוי שזה יתן טעם במים, אז אפילו חמץ בפסח שכאמור, אוסר במשהו, אינו נאסר כלל. והפוסקים האחרונים הרחיבו את הנידון גם לים הכנרת ששותים מהם בפסח. אבל ברור שלגבי שרצים ועוד בים הגדול, אין כלל סיבה לאסור שתיה כזו כמובן.