שאל דיסק חשמלי והתקלקל

שאלה:

בס'ד שלום עליכם. יש לי שאלה! חבר הלווה לי דיסק חשמלי גדול לחיתוך ברזל. החבר העלה בפני בעיה שקיימת בלחיצה שלוחצים על הדיסק לפעמים הוא נתקע. אני לקחתי מימנו את הדיסק בשביל לעבוד איתו. הפעלתי אותו פעמים בערך. התחלתי לחתוך איתו והדיסק הפסיק לעבוד. החזרתי אותו לחבר. הוא לקח אותו למעבדה ושם אמרו שנשרף המנוע של הדיסק ועלות תיקון לפני עבודה 500 שקל. זה דיסק ישן ששווה לא יותר מ 300 שקל. עבדתי איתו פעם אחת וזה קרא. זה דיסק ישן מאוד ולא חדש. החבר יודע שקיימת בעיה בדיסק. אבל הוא דורש מימני את עלות התיקון או דיסק חדש. אני הסברתי לו שזה דיסק ישן. ובגלל שזה קרא אצלי. אני מוכן לתת לו 250 שקל ולא יותר. כי כל התיישנות של הכלי סה כתוצאה מהעבודות שלו ולא שלי. אז לא יתכן שאני יקח אחריות על דיסק שעבדו בוא אחרים שנים.ועל פעם אחת שעבדתי איתו פתאום נשרף מנוע. אז רציתי שהרב יגיד לי מה אני אמור לעשות במצב כזה על פי דין תורה. בברכה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם התקלה נעשית תוך כדי שימוש סביר, הינך פטור מכל וכל – כדין שואל שפטור מאונסים.

אם התקלה נעשתה מאליה – לא מחמת השימוש הסביר, חייב השואל באונסים, והינך חייב לשלם מחיר של דיסק משומש, ולא מחיר של חדש.

בהצלחה.