תשלום על מצלמה שאבדה

שאלה:

ביתי בת ה-10 עזרה בקיטנה שניהלו בנות בנות 12, נאמר לה שהיא יכולה להביא את אחיה ואחותה לקיטנה והיא תקבל סכום מסוים עבור עבודתה. על הסכום לא סגרו וביתי אמרה שהיא תאמר את גובה הסכום בסיום הקטינה. בסיום הקיטנה נאמר לה שלא ישלמו לה כי הביאה את אחיה ואחותה לקיטנה. בנוסף באחד מימי הקיטנה יצאו לטיול עם מצלמה של אחת ממארגנות הקיטנה, ביתי ובת נוספת (אחות של המארגנת) צילמו עם המצלמה ולאחר מכן המצלמה לא נמצאה. כעת הן מבקשות ממנה שתשלם על המצלמה. האם היא צריכה לשלם על המצלמה? במידה וכן, כמה? המצלמה היתה בשימוש זמן מועט לפני כן.

תשובה:

שלום וברכה,

הצבת שתי שאלות.

על השאלה הראשונה: יש לברר מה היה הסיכום בהתחלה, ואם סיכמו שישלמו גם אם תביא את האחים שלה, הרי שחייבים לשלם לה על עזרתה, וכדין שכירות פועלים. ואם לא סיכמו כך, או שלא היה סיכום ברור, לא ניתן לחייב, כיון שניתן לראות את הבאת האחים כתשלום על העזרה.

לגבי המצלמה: אין קשר לשאלה הקודמת. והיות והבת ששאלה את המצלמה הינה פחות מגיל 12, הרי שקטן פטור על שמירת המצלמה, ולכן אין אפשרות לחייב אותה על אובדן המצלמה. ולכן אין לגרע משכר העבודה עבור אובדן המצלמה.

בהצלחה.

מקורות:

אין לקטן דיני שמירה, ולכן אם קטן ששאל חפץ לא ניתן לחייבו על כך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה.
    'אין לקטן דין שמירה'. השאלה אם לאחר שתגדל היא תהיה מחויבת לשלם ע"כ? במידה וכן מה היא תהיה מחויבת לשלם?