התרת נדר ושבועה

שאלה:

בס"ד שלום כבודו וברכה רבה בכל מעשה ידך, לדודתי יש בעיה חמורה, היא נשבעה וגם נדרה פעם אחר פעם על כך שלא תתראה/תצא עם פלוני שהיא בקשר זוגי איתו (הם לא נשואים) ובנוסף מתוך הרגל קשה נשבעת ונודרת על דברעם נוספים, היא לא שומרת מצוות אך מרגישה לא טוב נפשית עקב כך שנשבעה ונדרה, הבעיה שהיא לא שולטת בעצמה וממשיכה ללכת עם חבר שלה למרות שניסתה על ידי נדר להפסיק את ההתמכרות הזו, הוא סבל עבורה וכמו סם עבורה, צר לי לרשום את הדברים הכואבים הללו, אני מנסה להבין לליבה אך איני יודעת מה עליי לעשות עוד, היא מתחננת בפניי שארשום לרב שימנה שליח ויתיר לה את הנדרים והשבועות שביצעה, היא לא מוכנה בשום אופן ללכת לבית כנסת מרוב בושה וכאב נפשי ושום שכנוע שלי שתלך לשם – לא מועיל, כואב לי עליה, היא באמת סובלת בתוך תוכה, האם ישנה אפשרות שבה תוכלו למנות שליח עבורה? שיתירו לה את השבועות והנדרים שעשתה? אין לי ברירה אלא לבקש מכם ולא נעים לי, אני מודה לכם מכל הלב גם אם אין אפשרות כזו, תודה רבה, אין מילים בפי לנוכח עזרתכם בכל שאלה ושאלה, בורא עולם יעניק לכם שכרכם בכפל כפליים, שאו ברכה בכל מעשה ידכם, אמן.

תשובה:

שלום וברכה

אין לי דרך לעזור, כיון שאנחנו לא עוסקים בהתרת נדרים, וביטול על ידי שליח גם הוא לא פשוט, מה שתוכלי לעשות זה את תפני לרב בית הכנסת ותתיעצי איתו באיזו אופן ניתן להתיר אם בכלל, שהרי אסור לה לצאת עם גבר זר שלא למטרת נישואין ונדר להמנע מאיסור לא ניתן לבטל, גם לא ניתן לבטל נדר בלי נימוק מתאים ואיזה נימוק אפשר לומר כדי להתיר את התועבה הזו?! תתיעצי עם רב מקומי.