סדר הברכה על החלות בשבת

שאלה:

בס"ד שלום כבוד הרב הנכבד וברכה רבה, אשמח לשאול האם אני נוהגת נכון בקידוש ליל שבת וכנ"ל בקידוש היום. בעת הקידוש ובמהלך כל השבת בעצם, כמעט תמיד החלות שלי בתוך שקית (משתדלת שלא תהיה פתוחה ושהשקית תכסה את החלות, אין לי בד), חוץ מאשר כאשר אני פותחת ומוציאה מהשקית שתי חלות על מנת לברך בסעודות הקידוש, ובכן, אני מחזיקה חלה אחת ביד ימין וחלה שניה ביד שמאל(החלה שביד שמאל משמשת עבורי כלחם משנה), אני מגביהה אותן בעת ברכת המוציא ובעת הברכה; חותכת מהחלה אשר נמצאת ביד ימין חתיכה מכובדת באמצעות יד ימין שלי, וחותכת גם מהחלה השניה(כלחם המשנה) חתיכה קטנה וסועדת, יש לציין שאיני משתמשת בסכין כלל, ואין לי סדר מדויק/כזה שבו יש חלה עליונה וחלה תחתונה, כי אני חוששת להתבלבל ואני לא רגילה בכך, אני רגילה לעשות תמיד כפי שאני עושה, האם זה בסדר? חובה עליי לשנות משהו בפעולתי? כולי תקווה שלא ביצעתי שום איסור. תודה רבה, אתר מדהים, תבורכו על עשיית הקודש שלכם.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית כן כדאי לכסות בבד או במפית נייר את החלות, ולא להסתפק בשקית שקופה, כמובן בזמן הקידוש על היין, אחר כך אפשר להסיר, אף שיש שנהגו גם בזמן הברכה על החלות שיהיו מכוסות ורק מחזיקים תחת הכיסוי וכן נהג החזון איש. אין צורך לבצוע את שתי החלות, מספיק אחת בלבד, רק הברכה נאמרת על שתיהן. על פי סוד, בלילה בוצעים מהחלה התחתונה ובבוקר מהעליונה אבל זה כמובן לא מעכב, אבל אם אפשר, למה לא…

תזכי למצוות ותמשיכי לשמח את בוראך במעשייך הטובים.