מנחה או סעודה שלישית – מה עדיף?

שאלה:

מי שנקלע לסיטואציה שיכול או להתפלל מנחה של שבת או לאכול סעודה שלישית- מה עליו לעשות? הוא לא יכול לאכול קצת לפני שיתפלל. אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

ברור שחיוב מנחה הוא יותר ממצות סעודה שלישית, ועליו להתפלל קודם. לא גרע דינו ממי שיותר מתענג מלצום מחמת כאב בטן וכדומה שאינו חייב לאכול, הרי איך תערב עליו אכילתו אם יפסיד תפילת מנחה… ודאי מצות מנחה שחיובה כל יום ובכל כל צד קולא חמורה הרבה יותר ממצות סעודה שלישית. אם יכול להתפלל מנחה ביחידות וכך יקיים שניהם מסתבר שזה עדיף, למרות שגם תפילה בציבור לרוב השיטות היא חיוב גמור.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. והרי סעודה שלישית היא מדאורייתא בניגוד למנחה שהיא דרבנן.
    מה גם שמהגמ' בברכות כו: משמע שתפילת התשלומין היא ממש תחת התפילה שפספס…