שלום עליכם בליל שבת

שאלה:

שבוע טוב,יש לי שאלה: 1.בפיוט "שלום עליכם" שלפני קידוש שישי מופיע לי בספר"מֶּלֶךְ מַלְכֵי הַמְּלָכִים" ללא האות מִ לפני המילה מלך ,בחלק מהמקורות ראיתי שכן רשום מ לפני המילה,איך אני אמור לקרוא את המילה?ובנוסף בשירה יש לחזור על כל פסוק 3 פעמים ואז רק להמשיך לפסוק הבא?תודה

תשובה:

הנוסח המקובל הוא ממלך מלכי המלכים.

המנהג המקובל הוא לשיר כל קטע שלוש פעמים.

חשוב לזכור שזמירות השבת הן מנהג יפה אבל לא חיוב שמי שנמנע הוא משנה ניגון או שיר וכדומה עובר באיזה איסור חלילה. כמובן מנהגי ישראל הם הדבר הכי יפה ונעים שיש לנו אבל לדעת את המשקל של כל דבר זה מאוד חשוב.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מבחינה מסויימת זה דווקא יותר מסתבר מבחינה לשונית וקצת תימה על מנהג (שגם אני נוהג אותו דרך אגב) הלשון מ-מלך (מתוך – מלך?)