סעודה שלישית בשבת

שאלה:

קראתי: "חובה לאכול פת בסעודה שלישית לאנשים ונשים. מי שבשום אופן לא יכול לאכול לחם, יאכל כזית עוגה או תבשיל ממיני דגן [קוסקוס, איטריות]. ואם גם זה לא יכול, יאכל תבשיל כבשר או דג. ואם גם זה לא יכול, יאכל פירות. ואם גם זה לא יכול, ישתה לפחות: רביעית יין." [רב אורתודוקסי בישראל] השאלה: ישראלי שלחלוטין לא-מסוגל לאכול דברים כמו לחם, מיני-מזונות, בשר/דג, פירות. אבל כן מסוגל יין ו-שוקולד [ ממרח-רך ]. -האם עדיף שישתה: רביעית יין לסעודה שלישית או לאכול-שוקולד זה יותר מוצלח כי יותר דומה ל-פירות ?

תשובה:

שוקולד בכמות נכבדת של יותר מכזית תוך ארבע דקות זה כמו פירות, אבל מי מוותר כל כך בקלות על מצוות?! תאכל קצת פחות בבוקר ותוכל לאכול סעודה שלישית כמו כל היהודים!! למה לוותר?