שכח רצה בברכת המזון בליל שבת

שאלה:

שלום רב, אם מישהו שכח לומר רצה בברכת המזון בסעודת ליל שבת, והא יודע בודאות שהוא הולך לאכול שתי סעודות למחרת ביום שבת. (כגון בשבת ארוך בקיץ). האם אפשר להסתמך על כך ולא לברך עוד פעם בלילה ברכת המזון, כי סוף כל סוף יברך עוד פעמיים ברכת המזון ביום שבת. אותו שאלה אם הוא שכח רצה בברכת המזון בשבת בבוקר, והוא יודע בוודאות שהוא הולך לעשות עוד סעודה במשך היום. האם הוא יכול לצרף את הסעודה של אתמול בלילה ואת הסעודה השלישית, ולא לחזור ולברך כעת. אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי מקורות. בכבוד רב משה

תשובה:

שלום וברכה

לא ראיתי מי שעוסק ממש בשאלה זו, אבל ברור הדבר שחוזר, שהרי השו"ע בסי' קפח סעי' ז ח ודאי מדבר ביהודי שנוהג כמו כל יהודי כשר שלכתחילה אוכל פת בסעודה שלישית, אין בזה ספק בכלל, ואעפ"כ כתב שמי ששכח בסעודת הלילה חוזר על ברכת המזון, זה פשוט וברור. וכי דבריו אמורים במי שסומך על קולא של דיעבד לאכול רק מזונות בסעודה שלישית?!