ספר תורה של ילדים מקלף האם כשר?

שאלה:

אנחנו בחו"ל במקום שאין בית כנסת, האם ספר תורה קטן (38ס"מ) שעשוי מקלף כשר לקריאת התורה ויוצאים לידי חובה?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע במה מדובר, כשרותו ספר תורה אינה רק הקלף, צריך שהכתיבה תעשה בקולמוס בדיו כשר עם קידוש השמות וכתיבה לשמה ועוד אין ספור דינים, אם זה בדפוס זה שום דבר, לכן צריך לדעת שהספר נכתב בכשרות על ידי סופר ראוי. לפי הכותרת שלך הוא ודאי לא כשר….