למה נקרא ספירת העומר?

שאלה:

למה ימי הספירה נקראים םפירת העומר? מה קשר? ועל תגידו לי בבקשה בגלל שמתחיל ביום הקרבת העומר שזה בט"ז ניסן…מי צידי השם היה צריך להיות ספירת קבלת התורה או ספירת שבועות!!

תשובה:

שלום רב,

לפחות ברמת הפוסקים וההלכה הפשוטה, הקשר בין הקרבת העומר לבין הספירה הרבה יותר הדוק יותר מאשר לקבלת התורה שזה רק הסברים על פי הדרש וכד'.

ראה בפסוקים בפרשת אמור פרק כג: "וּסְפַרְתֶּ֤ם לָכֶם֙ מִמָּחֳרַ֣ת הַשַּׁבָּ֔ת מִיּוֹם֙ הֲבִ֣יאֲכֶ֔ם אֶת־עֹמֶ֖ר הַתְּנוּפָ֑ה שֶׁ֥בַע שַׁבָּת֖וֹת תְּמִימֹ֥ת תִּהְיֶֽינָה: עַ֣ד מִֽמָּחֳרַ֤ת הַשַּׁבָּת֙ הַשְּׁבִיעִ֔ת תִּסְפְּר֖וּ חֲמִשִּׁ֣ים י֑וֹם וְהִקְרַבְתֶּ֛ם מִנְחָ֥ה חֲדָשָׁ֖ה לַה". כלומר, שני הלחם שהביאו בשבועות זה כבר מהחיטים החדשים שנקצרו לאחר הקרבת העומר בט"ז ניסן. נכון, שישנם הסברים שיש גם קשר בין הספירה לקבלת התורה אבל זה לא מהות הספירה.