אפיית לחמים פרווה בתנור שנאפה בו חלבי

שאלה:

שלום וברכה בעניין ייצור מזון. מאפייה שמייצרת לחמים חלבי עם חמאה. האם אחרי נקיון ו24 שעות אפשרי לאפות לחמים פרווה בלי להעביר את התבניות בתנור כמובן עם אותם תבניות ששימשו לייצור החלבי תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהמאפייה פונה גם לבני אשכנז שמקפידים לכתחילה לא להשתמש בכלי חלבי שאינו בן יומו לשימוש לפרווה שעתיד לבוא בשימוש יחד עם בשר, אין לעשות זאת. בכלל במאפייה ציבורית יש להקפיד הרבה יותר, כי הרבה יותר מצוי שהתבנית לא תהיה נקייה לגמרי וכו' ובודאי התנור, ולכן אין להשתמש באופן זה גם לספרדים בלא הכשרה ונקיון מתאימים.