חמץ מוקצה בשבת שלאחר שביעי של פסח?

שאלה:

שלום רציתי לדעת למה חמץ נחשב מוקצה בשבת, הרי באוכלים צריך גם שידחה אותו וגם לא ראוי, האם בחמץ נחשב לא ראוי? אני יכול להבין שזה נדחה בידיים אבל זה כן ראוי לכאורה. תודה

תשובה:

זה לא ראוי כיון שאסור באכילה, כמו פירות המחוברים לקרקע שנחשבים אינם ראויים כיון שאסור לתולשם בשבת, יש נושא אחר שנחלקו בו ראשונים לגבי השבת הקרובה, אם יש מוקצה מחמת יום שעבר, והארכנו בענין זה כאן באתר.