ארון של המשכיר שמפריע לשוכרים

שאלה:

שלום רב אנו גרים בשכירות ולבעל הדירה יש ארון בגדים שאיננו משתמשים בו ותופס הרבה מקום ,ביקשנו שיקח אותו ואינו יכול כי הוא גם גר בשכירות, לדעתו הוא שווה 2000 וכשהצענו למכירה הסוחרים אומרים שהוא לא שווה כלום. מה הדין כאשר בעל הדירה לא מוכן בשום אופן לקחת את הארון ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם בשעת שכירות הדירה היה ראיתם את הארון ולא היה מו"מ על פינויו, נחשב שהסכמתם לזה, ואינכם יכולים לדרוש לפנותו. אם בשעת כריתת חוזה השכירות היה מותנה שהמשכיר יפנה את הריהוט, יש לדרוש מהמשכיר שיפנה את הארון מהמושכר.

בהצלחה.