נקיון הדירה בשכירות דירה

שאלה:

המשכיר לחבירו דירה מרוהטת האם צריך שהדירה תהיה נקיה או שמא יכוללומר לו אתה תנקה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין הבדל אם משכיר דירה מרוהטת או לא. לכלוך בדירה שנוצר מחמת שיפוצים וכדו' חובת המשכיר לנקות, כדי להעמיד לשוכר דירה ראויה למגורים. אך בלכלוך מעט שנוצר מחמת דיירים שקדמו לשוכר, אין אפשרות לחייב את המשכיר לנקות. אך ראוי שהמשכיר יעמיד לשוכר דירה נקייה. אם המשכיר העמיד דירה לא נקייה לשוכר, יכול השוכר להחזיר בסוף השכירות דירה לא נקייה.

בהצלחה.