חימום 'סופלה' בשבת

שאלה:

האם מותר בשבת לחמם על הפלטה (באופן המותר) 'סופלה' לפי האשכנזים ?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי יש לחלק לענין זה בין עוגה שאינה אפוייה לגמרי ולכן היא רכה מבפנים, שזה ניתן לחמם כיון שזה אינו נוזל, כך שאין כאן בעיה של בישול אחר בישול בלח, ומבחינת העוגה עצמה זה כבר מצטמק ורע לו, אבל כשאופים עוגה ונותנים בפנים קוביות שוקולד כדי שבחימום זה יעשה חם, זה כבר נעשה ממש נוזל ודינו כלח שנצטנן, ועל דרך מה שכתב השערי תשובה סי' שיח לגבי סוכר ושאר דברים מוצקים הנעשים לחים בבישול ואסור.