נדרים וocd

שאלה:

שלום כבוד הרב .
יש לי ocd לגבי נדרים .
לפני כניסת שבת לקחתי מהארנק של בעלי שקל ושמתי בקופת צדקה . בעלי כעס ואסר עליי לגעת לו בארנק . התחילו לי דמיונות וביקשתי שיפר לי את מה שאמר והוא סירב. כל השבת היינו במתח . במהלך השבת היו לי מחשבות על קריאת תהילים ואני לא יודעת אם אמרתי את הדברים גם בפה . בגלל החשש ביקשתי מבעלי שיפר לי והוא סירב בהתחלה הוא אמר תתגברי וכל השבת עשית לי רע שלא דיברת איתי . לאחר כמה שניות הפר . עליי לחשוש מנדר?
אני יודעת שכל העניין קשה גם לבעלי והתחלתי טיפול תרופתי לפני כמעט חודשיים ויש מעט הקלה אבל לא מספיק.
אודה לתשובתך.
שבוע טוב וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה

אין לגביך שום משמעות לנדרים, וגם נדרים שתאמרי ממש בפה לא חלים ולא קיימים ולא צריכים שום הפרה, הכל כלום לגמרי.

שבוע טוב ורפואה שלמה.