חביתה עם מזלג בשרי – לאכול עם קוטג'

שאלה:

שאלה, האם מותר לאכול חביתה שטיגנו אותה במחבת פרווה אבל הפכו אותה וכו' עם מזלג שהוא בשרי (ב 12 שעות האחרונות בוודאות הוא לא נגע בבשר אבל לפני זה אני לא יודע אם נגעו בו) – לאכול אותה עם קוטג'?
אני ספרדי אם זה משנה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שסתם כלים אינן בני יומם ניתן להניח שהמזלג לא נגע בדבר חם ב24 שעות האחרונות, בפרט שבדרך כלל הוא בשימוש בכלי שני או שלישי [יש חומרת גוש אבל זו חומרה], ולכן לספרדים ניתן להקל לאכול עם קוטג', לאשכנזים יש להחמיר לכתחילה. אבל ההמלצה גם לספרדים להמנע כל עוד לא יודעים בבירור שהמזלג אינו בן יומו. לגבי חשש שנאסר סומכים שסתם כלים בני יומם, אבל סתם בשביל לאכול עם קוטג' למה להכנס לחששות…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב סליחה על התיקון – אך את הקוטג' אני לא אוכל עם המזלג, אני אוכל עם כפית פרווה, רק שאת החביתה במחבת אני הופך במזלג הבשרי וזהו