סתימה בביוב בבית שכור

שאלה:

שלום לרבנים אדם השכיר את ביתו לאחר שלושה חודשים שנכנס השוכר יש סתימה בביוב בעל הדירה הזמין שרברב לפתוח את הסתימה והשרברב טוען שמה שגרם לסתימה זה מגבונים שנזרקו לשירותים . בעל הדירה מעולם לא זרק מגבונים בשירותים והשוכר גם הוא טוען שלא זרק מגבונים בשירותים . בעל הדירה תובע את הכסף ששילם לשרברב וטוען שגר בדירה חמש שנים ומעולם לא היתה סתימה וזה שיש סתימה אצל השוכר "רגלים לדבר" שהוא אשם . מה הדין יישר כח !

תשובה:

שלום וברכה,

אם השרברב טוען שהסתימה נעשתה ממגבונים שהושלכו בתקופה האחרונה, אולי יהיה ניתן לחייב את השוכר, [יש לדון האם מוציאים ממון ע"פ אומדנא זו] כיון שיש רגלים לדבר. אך אם ישנה אפשרות שהסתימה נעשתה ממגבונים שהושלכו לפני תקופת השכירות, ועכשיו הסתימה התחזקה ונגלתה לעין, או שהסתימה נעשתה משכנים אחרים, א"כ אין רגלים לדבר שהוא עשה את הסתימה – ופטור השוכר.

בהצלחה.