כיירים קרמיות שהותז עליהם שמן בשרי

שאלה:

אנו מקפידים על כיירים נפרדות לחלבי ובשרי.
אולם פעם אחת התיז לנו שמן של שניצל מהכיירים הבשריות לכיריים החלביות. הכיירים החלביות הם קרמיות, וא"כ יש בעיה.
מה לעשות כעת? האם צריך בגלל פעם אחת לזרוק את הכיירים?

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו חד משמעית לא ממליצים לרכוש כאלו כיריים… לעצם הענין, אם מנקים היטב היטב, ומקפידים שתמיד מניחים רק סיר יבש לגמרי ונקי מלמטה – זה בסדר. בדיעבד בכל מקרה [גם אם הסיר לא יהיה יבש] אחרי 24 שעות מהבליעה זה לא יאסור את הכלי והתבשיל כיון שמדובר רק בבליעת טעם והוא כבר פגום, לכן בכל מקרה אין צורך לזרוק את הכיריים.

מקורות:

ראה בהרחבה מה שכתבנו כאן.