נזק לדירה שכורה על מי לתקן

שאלה:

שלום לרבנים שתי שאלות בשכירות בתים . א- ילדים זרקו אבן ושברו קולט של דוד שמש על מי חובת התיקון על השוכר או על בעל הדירה (לא ידוע מי הילדים ) ב- שכן בקומה ראשונה שיפץ כתוצאה מהשיפוץ נגרם נזק קל לדירה בקומה שניה נפלו קרמיקות טייח השכן מודה בנזק אך לא מתקן כל פעם סיפור חדש על מי לטפל בזה למשל לתבוע בדין תורה או לנדנד לו. או על השוכר הגר בדירה. או על בעל הדירה ? יישר כח !

תשובה:

שלום וברכה,

א. אם הנזק נעשה על ידי ילדים זרים – לא של השוכר – חייב המשכיר לשלם את תיקון הקולטים. כדין כל נזק בדירה שכורה, שאם דרוש אומן לתקן, חייב המשכיר.

ב. אני מבין שהשוכר דורש תיקון הנזק שעשה בדירה השכורה, ושואל השוכר האם לחייב את השכן שבנה או את המשכיר. ונראה שגם בזה כיון שהתיקון דרוש מלאכת אומן, חייב המשכיר לתקן. ואת הרדיפה אחר השכן ששיפץ יעשה המשכיר בעצמו אם ירצה.

בהצלחה.

מקורות:

א. שו"ע חו"מ סימן שיד.

ב. כיון שדרוש תיקון אומן, חייב המשכיר וכנ"ל. והעובדה שיודעים למי לתבוע לא פוטר את המשכיר מלהעמיד דירה תקינה לשוכר. והמשכיר ידרוש החזר תשלום מהשכן ששיפץ.